HIV PLUS FÖRÄNDRING. Behandlingen av hiv är idag så effektiv att viruset inte förs vidare till andra.

Tystnad motverkar förändring. Vi vill inte att någon ska behöva oroa sig över konstiga reaktioner eller gå omkring med hivfobi. Kunskapen finns redan – frågan är vad vi gör med den? Vad vi alla kan, gör och säger spelar stor roll.

Screen Shot 2017-10-30 at 10.44.59

95 procent har effektiv behandling

Vi som lever med hiv i Sverige idag kommer att fortsätta att göra det. Med effektiv behandling är hiv inte livshotande och förs inte vidare till andra. Dagens mediciner gör alltså all skillnad.

För att kunna få behandling måste du känna till din hivstatus. Idag är det ungefär 7500 personer i Sverige som vet att de lever med hiv.

Läs mer

Screen Shot 2017-10-30 at 10.45.55

Hivplus på Tisdagsklubben!

Tisdag 4 december, klockan 15.00–16.00
Göteborgs Stadsmuseum

Välkommen till ett samtal om hiv utifrån forskning, kultur och egna erfarenheter. Dagens effektiva behandling har inneburit en medicinsk revolution, men hiv är fortfarande en fråga om rättigheter och tystnaden är ett problem.

Vi som står bakom Hivplus, World Aids Day-nätverket i Västra Götaland, berättar om vårt arbete.

Läs mer

_S9A0478beskuren

Du kan leva hivneutralt

Hångla och ha sex med vem du vill – oavsett om du är positiv, negativ eller inte vet din status. Kunskap är en bättre utgångspunkt än rädsla. Tänk om vi alla kan dela på ansvaret för att ha koll på hiv. Tänk om öppenhet var ett krav som vi ställde på samhället istället för att bara förvänta sig det av personer som lever med hiv.

Skillnaden på att leva med och utan hiv är i grunden inte så stor i Sverige idag. Vad du kan arbeta med, hur länge du lever, vem du har ihop det med och om du kan föda barn har inte med din hivstatus att göra. Ändå påverkar hiv människors vardag.

Läs mer